· 

De kracht van bijenpollen

Wij zoeten onze producten met Limburgse honing, afkomstig van de bijen van imkerij BEEing Pure. Deze Imkerij wordt gerund door Kenny Essers, de jongste beroepsimker van Nederland. 

'Onze kleinschalige imkerij ligt in het Limburgse heuvelland. Passie voor de bijen en hun honing staat bij ons voorop. Wij geloven in de puurheid van honing en maken dankbaar gebruik van alles wat het Limburgse land te bieden heeft. Onze honing is een duurzaam, lokaal product zonder toevoegingen.'

 

Kenny heeft zijn bijen onder andere in Grondveld staan en verwerkt zijn honing in Geulle. Wij vroegen Kenny Essers naar de de kracht van bijenpollen en hoe je het beste kunt 'eten'.

kenny Essers beeing pure honing Limburg Sittard havermout hihahavermout gezond ontbijt recept
Kenny Essers vult Limburgse honing voor ons

Wat zijn bijenpollen?

"Bijen maken zelf geen stuifmeel, ze verzamelen het uit de planten. Het blijft op hun haarkleed plakken waarna ze het tot een hoopje borstelen om het vervolgens in het stuifmeelkorfje te persen en bewaren als een vast bolletje aan hun achterpootje. Voor de bijen zijn dit de bouwstenen (eiwitten)."

stuifmeelkorrels bijenpollen beeing pure Maastricht Kenny Essers havermout hihahavermout
De bij met zijn bouwsteen, een stuifmeelkorrel!

Zijn bijenpollen gezond?

Bijenpollen bevatten veel verschillende mineralen en vitaminen: calcium, fosfor, kalium, zwavel, silicum, molybdeen, zink, magnesium, ijzer, mangaan, koper, jodium, A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K (1). 

 

Kenny: "De bijenpollen van mijn eigen bijen worden gebruikt in de jonge volken en het overige moet ik met pijn in mijn hart weggooien. Ik lever kwaliteit en helaas zijn de stuifmeelkorrels van mijn eigen bijen niet goed genoeg van kwaliteit. Dat komt omdat we hier in Zuid-Limburg dicht bij Chemelot DSM, het Ruhrgebied en de kerncentrale Huy zitten. De lucht is hier erg vervuild door de uitstoot. De stuifmeelkorrels die ik verkoop komen uit Spanje. Ze zijn daar gespecialiseerd in stuifmeelkorrels en de lucht is daar veel beter dan hier in Nederland."

beving pure havermout hihahavermout Kenny Essers Maastricht honing gezond krachtig
Stuifmeelkorrels van Imkerij BEEing Pure

Hoe gebruik je bijenpollen?

"Je kunt het beste 's ochtends een theelepel bijenpollen met een glas water innemen. Eigenlijk net zoals een vitaminepil. Maar je kunt ook een lepel door de yoghurt of kwark roeren, voor het pro-biotische."

bijenpollen gezond stuifmeelkorrels yoghurt probiotisch Sittard havermout hihahavermout kwark gezond
Bijenpollen in de yoghurt, lekker en voedzaam!

Hoe pimp jij je yoghurt?

Ben je na dit artikel enthousiast over bijenpollen en wil je er je yoghurt mee pimpen? Dan kun je ze via de website van BEEing Pure bestellen

Of neem een kijkje in onze webshop voor diverse suikervrije mixen die je in je yoghurt kunt doen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

HiHaHavermout - Sittard
HiHahavermout telefoon: 06-51655948

KvK: 68855702
BTW: NL201924043B01
Bank: NL23INGB0007747966