· 

Gezonde krentenbollen à la Jet

Jet van Nieuwkerk (de dochter van Matthijs van Nieuwkerk) schrijft column in tijdschriften als Glamour en Jan. Maar ze schrijft ook boeken! Al eerder last ik 'Het boek van Jet', een kookboek met verschillende praktische tips en persoonlijke verhalen. Onlangs heb ik 'Tips van Jet' gelezen, waarover Bol.com het volgende zegt: 

 

'Jet van Nieuwkerk geeft je 100 tips om het nieuwe jaar goed te beginnen. En als je dit boek niet in januari maar in juni tegenkomt, werkt het natuurlijk ook. Een happy healthy leven, niet streng en al helemaal niet saai, dat is Jets slogan en dat is dé manier om de balans te vinden. Wie de lat te hoog legt, houdt het niet lang vol. Jet tipt hoe sporten wel goed te doen is, legt uit hoe blij je wordt van een opgeruimd huis, en dat een dito hoofd zorgt voor meer tijd voor jezelf en je lief. En natuurlijk zijn er ook recepten: makkelijk, gezond en heel erg lekker.'

tips van jet gezond hihahavermout havermout recept recepten gezondetussendoortjes Sittard

 

In het boek stonden, naast de praktische tips om relaxter te leven, vooral veel makkelijke recepten, zoals het recept 'Harde Rozijnenbolletjes'.

Jet zegt het volgende over dit recept:
'Oei, krentenbollen vind ik zo heerlijk, vooral even geroosterd en belegd met een plak kaas. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb er een stuk of vier nodig voor een enigszins gevulde maag. Bij mijn krentenbollen gemaakt van havermout en kwark heb ik dat niet.
Ze zijn iets harder en steviger en gewoon ontiegelijk lekker.' 

Voor mij reden genoeg om dit recept uit te proberen! Ik gebruikte de helft van het originele recept en kreeg daar 11 kleine rozijnenbolletjes uit gemaakt. Ideaal als tussendoortje!

Voor 11 rozijnenbollen:

 

125 gram havermout

125 gram vanillekwark (Lindahl's Kvarg)
100 gram gewelde rozijnen

1 ei

5 gram (een halve eetlepel) olijfolie

5 gram bakpoeder

Wel de rozijnen 10 minuten in warm water en verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak met twee lepels loopjes van het beslag (zoals op de foto hierboven) op een bakplaat bekleed met bakpapier.
In het recept van Jet staat als richtlijn 20 minuten, maar in mijn oven waren de bolletjes al na 15 minuten mooi bruin.

Zelf proberen?

Houd jij van bakken? Dan kun je deze krentenbollen ook eens maken. Of bezoek onze webshop voor de Haver Kokos Mix met receptenboekje. 

Laat je het liever aan ons over? Dan kun je in de webshop verschillende mixen kopen die je in de yoghurt kunt eten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

HiHaHavermout - Sittard
HiHahavermout telefoon: 06-51655948

KvK: 68855702
BTW: NL201924043B01
Bank: NL23INGB0007747966