· 

Kimberly bakt met onze Haver Speltmeel Mix

havermout gezond hihahavermout gezonde tussendoortjes gezonderen pimpjerecept review volkoren gezond hhb lekkersten Sittard thuisbakken
Kimberly's bananenbrood

Al eerder las je de review van Nicole, gewichtsconsulente. Ze testte onze Haver Spelt Mix voor in de yoghurt.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben we nieuwe producten in onze webshop staan. 

Dit keer hebben we Kimberly, van 'fitishliving.nl', gevraagd om onze Haver Speltmeel Mix te testen. En dat resulteerde in dit smakelijke bananenbrood. Op haar site schrijft ze het volgende: 'Ik maakte al eens eerder bananenbrood met gemalen havermout (oftewel havermeel) en een gedeelte speltmeel en in deze mix van HiHaHavermout zitten die twee dus gewoon samengevoegd. Oftewel: PERFECT voor dit bananenbrood!'

Hoe bevalt de mix?

'Vorige keren dat ik mij aan dit baksel waagde vond ik achteraf toch dat het iets te droog uit de oven kwam. Na wat experimenteren kwam ik op dit recept uit.

Zoals ik zei maakte ik dit recept eerder al met havermeel en speltmeel. Die variant was al een winner maar deze is net zo lekker en net wat makkelijker om te maken. Je hoeft namelijk geen moeite te doen om havermout te malen of uit 2 verschillende zakken te meten. Je hebt gewoon 1 zak meel met het beste van beide werelden.

 

Dit bananenbrood is nog een beetje smeuïg en je kunt het zowel warm als koud eten. Je kunt er plakjes van snijden en per 2/3 plakjes invriezen zodat je altijd een snel, makkelijk en gezond ontbijt of lunch bij de hand hebt. Ik persoonlijk vind hem warm het lekkerste dus de dagen erna eet ik het dan ook lekker warm door het weer even in de oven of tussen de grill te verwarmen.

Het recept van Kimberly

Wat heb je nodig?

350 gr rijpe banaan (dit zijn ongeveer 3 a 4 bananen)

50 gr rozijnen

110 gr Haver Speltmeel Mix

50 gr gemengde ongezouten noten

50 gr pure chocolade (meer dan 70%)

1 ei

2 eiwitten

3 el honing

1 zakje vanillesuiker

1 zakje bakpoeder

1 tl kaneel

snufje zout

 

Hoe maak je het bananenbrood? 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Prak de bananen en meng deze met het ei en de eiwitten, voeg hier ook de honing aan toe. Snij of breek de chocolade in stukken en hou dit aan de kant. Doe in een aparte beslagkom de overige ”droge” ingrediënten maar bewaar een paar noten en rozijnen. Voeg daarna de twee kommen samen en roer het goed door elkaar. Vet een cake vorm in met boter of bekleed hem met bakpapier en doe het beslag in de vorm.

Maak het af door de aan de kant gehouden noten, rozijnen en de pure chocolade overheen te strooien.

Bak het ongeveer 30-40 min in de oven. Prik met een satéprikker in het bananenbrood om te kijken of het goed gaar is. Dit principe werkt hetzelfde als bij een gewone cake. Wanneer de satéprikker er droog uit komt is de cake gaar.

Nog niet gaar? Bak het dan een paar minuutjes langer.

havermout gezond hihahavermout gezonde tussendoortjes gezonderen pimpjerecept review volkoren gezond hhb lekkersten Sittard thuisbakken
Met onze Haver Speltmeel mix maak je in een handomdraai ook zo'n lekker bananenbrood!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

HiHaHavermout - Sittard
HiHahavermout telefoon: 06-51655948

KvK: 68855702
BTW: NL201924043B01
Bank: NL23INGB0007747966