· 

Homemade eiersalade

ei eiersalade recept zelf maken gezond havermout hihahavermout krachtvoer gezonder homemade Sittard kiemen groentekiemen
Eiersalade is lekker met groentekiemen

Je kent vast wel die bakjes eiersalade uit de supermarkt. Als je goed zoekt, vind je een paar stukjes ei in een bakje en je proeft dat het machinaal en op grote schaal gemaakt is.  

Zijn eieren gezond?

Eieren bevatten veel voedingsstoffen zoals choline, selenium, biotien, jodium en vitamine B12, A en D. Voor vegetariërs is een ei een geschikt voedingsmiddel, omdat zij geen vlees eten zijn eieren een goede bron van deze vitamines en mineralen (bron: de voedingswijzer). Ook mensen met diabetes kunnen beter kiezen voor een ei, omdat eieren weinig koolhydraten bevatten. 

Voor veganisten is een ei niet geschikt, omdat het een dierlijk product is. In veel bakrecepten (zoals bananenbrood) kun je chipzaad als vervanger voor het ei gebruiken. 

Eieren zijn gezond vanwege de bovengenoemde voedingsstoffen, Zo draagt choline bij aan het onderhouden van ons brein en bevat het eigeel verschillende antioxidanten. Door de vetten en eiwitten zorgen eieren voor een verzadigd gevoel. 
Wist je dat je beter biologische of vrije-uitloop eieren kunt kopen? Want scharrelkippen komen niet buiten en daardoor bevatten deze eieren minder vitamine D in vergelijking met kippen die wel daglicht zien (bron: de voedingswijzer). 

Hoe maak je zelf eiersalade?

Wat heb je nodig?
Twee eieren
Een eetlepel mayonaise en yoghurt
(Verse) peterselie, bieslook, peper, kerrie en zout. 

Hoe maak je de eiersalade?
Kook de eieren in ongeveer 8 minuten gaar en laat ze daarna schrikken (haal de pan van het vuur en laat koud water over de eieren stromen). Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn. Voeg de mayonaise, yoghurt en kruiden toe en mix alles tot een eiersalade.  

Je kunt de eiersalade een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Om een extra gezonde boost aan je maaltijd te geven kun je de salade garneren met verse kruiden of groentekiemen. Het voordeel van kiemgroenten is dat ze relatief meer voedingsstoffen bevatten dan de volwassen plant (bron: Voedingscentrum)

Deze eiersalade is goed te combineren havercrackers of Haver Spelt brood. In onze webshop vind je de mixen waarmee je zelf deze crackers en het brood kunt bakken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

HiHaHavermout - Sittard
HiHahavermout telefoon: 06-51655948

KvK: 68855702
BTW: NL201924043B01
Bank: NL23INGB0007747966